sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Cuxhaven 02.06.2013

Sunnuntaina aamuna 26.05.2013 lähdimme Harlingenista kohti Cuxhavenia. Sääennusteiden mukaan luvassa oli 5 -7 ms myötäistä tuulta. Pelkällä genaakkerilla vauhti pysyi 7 solmun tuntumassa koko päivän.
Yöllä tuuli tyyntyi ja jatkettiin koneella matkaa aamuun saakka. 
 
Yöllä tuuli tyyntyi...
Aamulla tuuli loppui kokonaan ja kun kohdalle sattui Norderneyn saari niin päätettimme mennä sinne odottelemaan sopivaa keliä.
Norderney...
 Ennusteet lupailivat tuulen kääntyvän loppuviikolla idän puolelle ja pysyvän sellaisena pitkälle seuraavaan viikkoon, joten torstaina 30 pv päätimme jatkaa Cuxhaaveniin.
Aluksi piti olla melko kevyttä vastaista tuulta . Sen piti kääntyä pohjoiseen ja voimistua niin että olisimme päässeet mukavasti purjein Elbelle saakka.
Aamu näytti hieman utuiselta mutta ajattelin että kyllä se siitä selkiää. Olin tarkastanut illalla netistä näkyvyys tiedot ja piti olla aurinkoinen selkeä sää.
Euroopan sää tänä keväänä on ollut kovin epävakainen ja kylmä. Säätila saattaa muuttua hyvinkin nopeasti ja niin kävi nytkin. Tuulta ei ollut koko päivänä mutta sumua kyllä riitti perille saakka. Krista tarkkaili tutkasta mitä ympärillä liikkui, antoi minulle tilannetiedoituksia ja minä koetin tihrustella sumun seasta josko jotain näkyisi.
Alkumatkalla oli liikkeellä vain jokunen troolari ja partioveneitä, mutta Elbeä lähestyttäessä alkoi laivaliikenne vilkastua. Hurjankokoisia haamuja liikkui sumun seassa edessä ja takana. Ilman tutkaa Elbelle tulo olisi ollut vaikeaa. Isot laivat kulkevat sumussakin täyttä vauhtia ja niitä on Elbellä paljon.
Hyvin kuitenkin päästiin Cuxhavenin marinaan jossa lämpötila oli +25 astetta kun Norderneyssä lähtiessä oli vain +13 astetta. Ei siis ihme että merellä oli niin sumuista.
Nyt lämpötila on taas laskenut selvästi, tällä hetkellä se on +14 astetta.

Cuxhavenin marina, taustalla näkyy valtava konttilaiva. Niitä Elbellä kulkee paljon...

Brunsbytteliin ja edelleen Kielin kanavaan piti lähteä myötävirrassa tänä aamuna klo 07.00 mutta eilen iltapäivällä ilmestyi marinan ilmoitustaululle myrskyvaroitus joten siirrettiin lähtöä. Katsotaan aamulla tilanne ja päätämme sitten jatkosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti