keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Leewarden 22.05.2013

Amsterdamista lähdettiin aamulla 12.05.2013 kohti Enkhuizenia. Sixhavenista on parin mailin matka Markkermeerille johtavaan sulkuun.
Sixhaven jää taakse...
Sulutus meni sujuvasti ilman odottelua. Sulun jälkeen on vielä iso silta jonka aukeamista jouduimme odottelemaan vartin verran ja sitten olimmekin pitkästä aikaa taas avovedessä.
 30 nm matka yli Markermeerin meni vauhdikkaasti 5 – 7 ms sivutuulessa.
 Enkhuizenissa marinaan saavuttaessa Krista huomasi kevään ensimmäiset pääskyset.
 "Pääskysestä ei päivääkään" sanoo sananlasku mutta sää alkoi viilentyä, oli tuulista ja sateista. Välillä sentään pilkisti aurinkokin ja pääsimme kaunista kaupunkiakin katselemaan.
Näkymää Enkhuitsenista...
Torstaina 16.05.2013 jatkoimme yli Ijselmeerin Harlingeniin.
 Päivä oli pilvinen mutta ei satanut. Tuuli oli meille edullinen loivahko vastainen 6-7 ms joten matka meni taas joutuisasti.
 Harlingenissa menimme suoraan sulkuun ja tutuun pursiseuran marinaan.
Öisin näitä parveilee pimeällä merellä...
Harlingenista oli tarkoitus lähteä suoraan Cuxhaveniin mutta alkavan viikon sääennusteet olivat meille huonot. Päätimme lähteä kanavia pitkin Leewardeniin ja mikäli vettä riittää niin edelleen Lauwersmeerille.
Puistoparkki Leewardenissa...
Leewardenissa tavattiin kevään ensimmäinen suomalaisvene, M/S Rumbalotte ( www.rumbalotte.fi ). Eidamin pariskunta on myös matkalla kohti pohjoista.
  Tarkistin aamulla 7 vrk sääennusteen eikä parempaa säätä ollut luvassa. Lämpötila kymmenen asteen molemmin puolin ja matalapaineet pyörii Pohjanmerellä vallan hullusti kulkien koilisesta lounaaseen ja sitten taas takaisin.
 Olin olettanut että sateet olisivat nostaneet veden pintaa kanavassa mutta sekin oli laskenut 5 cm joten päätimme olla Leewardenissa vielä yön yli ja palata sitten Harlingeniin odottelemaan sään vaihtumista meille sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti